5 yleistä harhaluuloa yrityksen vakuuttamisesta

Yrityksille tarjotaan lakisääteisten vakuutusten lisäksi monenlaisia vapaaehtoisia vakuutuksia, mutta erityisesti nopean kasvun vaiheessa yrittäjän voi olla vaikeaa löytää aikaa vakuutusten vertailulle.

Siksi kokosin tähän artikkeliin viisi haitallista uskomusta, joihin törmään usein yrittäjien kanssa keskustellessani. Nappaa siis kahvikuppi käteen ja opi välttämään ainakin nämä yleiset sudenkuopat!

 

1. “Yrittäjän tapaturmavakuutus kuuluu yrityksen pakollisiin vakuutuksiin“

Ei muuten kuulu!

Sitkeästä harhaluulosta huolimatta yrittäjän tapaturmavakuutus ei kuulu yritysten lakisääteisten henkilövakuutusten piiriin. Yrittäjän vapaaehtoinen tapaturmavakuutus kannattaa kuitenkin ehdottomasti ottaa jo yrityksen perustamisvaiheessa, sillä se kattaa työtapaturmien lisäksi myös ammattitaudit ja vapaa-ajalla sattuvat tapaturmat.

On hyvä pitää mielessä myös se, että jopa 90% lyhytaikaisista poissaoloista johtuu sairauksista eikä tapaturmista. Siksi tapaturmavakuutuksen lisäksi kannattaa harkita myös yrittäjän ja henkilökunnan terveysvakuutusta, joka auttaa sitouttamaan henkilökuntaa ja lyhentämään sairauspoissaolojen kestoa.

 

2. “Elektroniset laitteet ovat kalliita, ja siksi ne kannattaa poikkeuksetta vakuuttaa”

Ei välttämättä!

Ensimmäisten suurempien hankintojen, kuten älypuhelinten ja tietokoneiden kohdalla yrittäjille nousee usein pelko siitä, että kallis omaisuus tuhoutuu tai varastetaan. Vaikka irtaimistovakuutuksen tarvetta on hyvä miettiä ajoissa, kannattaa yksittäisten laitteiden sijaan keskittyä vakuuttamaan kokonaisuus. Yrityspuolen vakuutetun omaisuuden omavastuuosuus on nimittäin vähintään 500 euroa, ja lisäksi elektroniikan arvo laskee nopeasti käytössä.

Vakuutuksia puntaroidessasi onkin hyvä miettiä, mitkä asiat ovat liiketoimintasi jatkuvuuden kannalta olennaisessa roolissa. Leipomoyrittäjän kannattaa panostaa uunin vakuuttamiseen, kun taas ohjelmistoyrityksessä kannattaa mieluummin keskittyä aineettoman omaisuuden suojaamiseen ja toiminnan vastuuvakuuttamiseen. Jokainen yritys on kuitenkin erilainen, ja siksi kannattaakin pyytää vakuutusneuvojalta apua vakuutustarpeiden kartoittamiseen.

 

3. “Yksi vastuuvakuutus kattaa kaikki samalla Y-tunnuksella hoitamani hommat”

Nyt tarkkana!

Kuvitellaan, että pyörität ajoneuvojen huoltoon erikoistunutta yritystä ja päätät laajentaa toimintaasi myös käytettyjen autojen myyntiin. Tässä tilanteessa sinun on itse osattava ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja laajennettava toiminnan vastuuvakuutusta, sillä kaupan alan riskit eroavat huoltoalan riskeistä huomattavasti, ja näin ollen kaikki toimintasi osa-alueet on vastuuvakuutettava erikseen.

 

4. “Jos en itse aio haastaa ketään oikeuteen, en tarvitse oikeusturvavakuutusta”

Mieti vielä!

Suosittelemme oikeusturvavakuutuksen ottamista jo ennen kuin allekirjoitat yrityksesi nimissä ensimmäisen sopimuksen. Vaikka et itse suunnittelisi kilpailijan haastamista oikeuteen, kannattaa mahdollisilta erimielisyyksiltä suojautua jo aikaisessa vaiheessa.

Suosituksemme perustuu siihen, että lainopilliset neuvot tuppaavat olemaan kalliita, ja yllättävillä asianajokustannuksilla on taipumusta laittaa yrityksen talous ahtaalle. Oikeusturvavakuutuksen avulla voit jakaa tämän riskin vakuutusyhtiösi kanssa ja nukkua yösi rauhassa tietäen, että yllättäväkään riitatilanne ei kaada yritystäsi.

 


5. “Kyllä ne sieltä vakuutusyhtiöstä ottavat yhteyttä, kun on aika päivittää yritykseni vakuutuksia”

Ei aivan!

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että asiakkaidemme vakuutukset olisivat ajan tasalla, mutta valitettavasti emme saa tietoa kaikista niistä tilanteista, joissa sinun kannattaisi miettiä yrityksesi vakuutusturvan päivittämistä.

Esimerkkeinä mainittakoon:

  • Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen
  • Liikevaihdon kasvu
  • Muutto uusiin tiloihin
  • Työntekijän lähettäminen työmatkalle
  • Yhtiörakenteen muutos (esimerkiksi toiminimestä osakeyhtiöksi)

Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää esimerkkejä tilanteista, joissa yritysvakuutusten päivittäminen kannattaa, voit ladata Kasvavan yrityksen vakuutusoppaan tästä ilmaiseksi. Oppaassa käymme läpi yleisimpiä kasvun mukanaan tuomia käännekohtia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon yrityksesi vakuutusturvaa suunnitellessasi.

Lataa Kasvavan yrityksen vakuutusopas

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIISI

Tilaa blogi

VIIMEISIMMÄT KIRJOITUKSET