Millainen on lapsesi työelämä?

Työnantaja, työntekijä ja vakituinen työntekopaikka. Kaikki kolme ovat esimerkkejä termeistä, joiden merkitys tulevaisuuden työelämässä tulee ehkä muuttumaan. 

Työelämän murroksesta on puhuttu jo vuosia. Uhkakuvia robottien ja tekoälyn ylivallasta on maalailtu vielä sitäkin pidempään. Hyvin todennäköistä kuitenkin on, että nykyinen tapamme työskennellä ja puhua työelämästä tulee tulevaisuudessa olemaan historiaa. 2010-luvulla syntyneet kohtaavat todennäköisesti jo hyvin erilaisen työelämän kuin vanhempansa aikoinaan.

Yli- vai aliarvioimmeko muutoksen tahdin?

Julius Manni sanoo Ifin Tulevaisuuden työ -trendikatsauksessa seuraavaa: “Kuten aina, lyhyellä tähtäimellä teknologian vaikutusta liioitellaan - pitkällä aikavälillä taas aliarvioidaan: tekoälynkehitys tulee olemaan ihmiskunnan historian mullistavin vaihe.

Hänen kommenttinsa kiteyttää hyvin sen, mistä puhumme, kun puhumme työn murroksesta: vaikka teknologian kuvitellaan jo vuoden kuluttua pystyvän mihin vaan, emme silti osaa kunnolla kuvitella, millainen tulevaisuus todellisuudessa tulee olemaan.

Vai mitä luulet, osasiko Yhdysvaltojen puolustusvoimille tietoverkkoa kehittämässä ollut tutkijajoukko arvata, että heidän lapsenlapsensa tulevat käyttämään arjessaan vielä paljon kehittyneempää viestintäjärjestelmää?

Tai että kukaan olisi osannut ennustaa vaikuttajamarkkinoinnin voimaa etukäteen?

Tuskin.

Vaikka me innostumme teknologian rajattomista mahdollisuuksista, emme silti oikein osaa sanoa, mihin se tulee taipumaan jo lähitulevaisuudessa. Sen on osoittanut jo viimeisen parinkymmenen vuoden aikana tapahtunut valtava teknologinen mullistus, joka ensin internetin ja sitten älypuhelinten myötä on muuttanut pysyvästi tavallisen elämämme. Ja samalla myös työelämän.

Mikä on oikea termistö?

Me puhumme yhä työajoista, työsuhteista ja yrittäjyydestä. Me emme kuitenkaan tiedä, mitä nämä termit tulevat tarkoittamaan parin–kolmenkymmenen vuoden kuluttua. Tai edes käytetäänkö niitä silloin lainkaan.

Tämä sen vuoksi että työelämä tulee muuttumaan radikaalisti - ainakin, jos suomalaisia työelämän visionäärejä on uskominen.

Tekoäly ja automatisaatio vapauttavat ihmiset koneena olemisesta sille työlle, missä he ovat parhaita: monimutkaiseen ongelmanratkaisuun, luovuuteen, empatiaan, yhteistyöhön ja kohtaamiseen.

Tulevaisuudessa pärjää henkilö, joka ei rakenna maailmankuvaansa vastakkainasetteluiden varaan: yritys vs. työntekijä, yritys vs. asiakkaat. Tai me vs. muut.

Näyttää siltä, että tulevaisuuden työelämä on suunniteltu viestiville ja toiset ihmiset huomioiville ihmisille. Mutta onko siinä sijaa suorittaville ja rutiinitöistä pitäville? Millaiseen työpaikkaan sinun lapsesi menevät? Vai menevätkö he töihin lainkaan?

Jos tällainen pohdinta koskettaa, on Tulevaisuuden työ -trendikatsaus sinulle! Siinä 11 työelämän asiantuntijaa eri aloilta jakaa näkemyksiään tulevaisuuden työstä. Esille nousee kahdeksan trendiä, jotka kattavat ajatuksia aina työntekopaikoista kohtaamisiin ja esimiestyön muutoksista polarisaatioon.

Lue lisää siitä, millainen lastesi työpaikka tulee olemaan. Se ei ehkä ole sellainen kuin olet ajatellut.

Tilaa Tulvaisuuden työ -trendikatsaus

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIISI

Tilaa blogi

VIIMEISIMMÄT KIRJOITUKSET