Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä?

Kun teknologia myllertää maailmaa monin tavoin ja koko ajan kiihtyvällä vauhdilla, kokee myös työelämä huikeita mullistuksia. Mutta millainen on tulevaisuuden työelämä? Kysyimme vastauksia työelämän asiantuntijoilta.

Esimiehet ovat valmentajia ja palvelijoita, tiimit työskentelevät ympäri maailmaa ja ilman vakinaisia toimipaikkoja, työn merkitys ihmisen arvon määrittäjänä muuttuu. Muun muassa tällaisia ajatuksia tuotiin esille tulevaisuuden työelämää käsittelevässä kyselyssämme, joka tehtiin 11:lle eri toimialan työelämäasiantuntijalle.

Kysyimme asiantuntijoilta sellaisia asioita kuin millaiset ihmiset pärjäävät ja menestyvät tulevaisuuden työelämässä, miten tekoäly ja automatisaatio vaikuttavat työtehtäviin ja miten työtavat ja -paikat muuttuvat. Lisäksi tiedustelimme, mitkä tulevat olemaan tulevaisuuden työelämän suurimpia muutoksia.

 

Tulevaisuuden työssä jyllää 8 trendiä

Saamiemme vastausten perusteella kokosimme 8 tulevaisuuden työelämän trendiä, jotka ovat:

  1. Kohtaamisilla on merkitystä.
  2. Syökö työ vapaa-ajan?
  3. Itseohjautuvuus ja itsensä johtaminen kunniaan!
  4. Käymmekö töissä vai teemmekö töitä?
  5. Kun kone ei osaa, hoitaa ihminen homman.
  6. Esimies - valmentaja, mahdollistaja ja palvelija.
  7. Uhkaako meitä polarisaatio?
  8. Parhaat tekijät valitsevat oikeat arvot ja hyvän työilmapiirin.

 

Alkoiko kiinnostaa?

Tulevaisuuden työ -trendikatsauksessa näkemyksiään jakavat muun muassa Minna Huotilainen (Helsingin yliopisto), Perttu Jämsén (Sitra) ja Panu Luukka (Leidenschaft). 

Trendikatsauksesta hyötyvät kaikki, jotka miettivät, mihin asioihin tulevaisuudessa tulee kiinnittää huomioita, jotta saadaan napattua oman katon alle parhaat työntekijät. Toisin sanoen kaikki yrittäjät, jotka tähtäävät hyvään tulokseen.

 

Tilaa Tulvaisuuden työ -trendikatsaus

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIISI

Tilaa blogi

VIIMEISIMMÄT KIRJOITUKSET