Omalla vastuulla, osa 4: Lehmäskraka

Vuonna 1995 aloitin pohjalta. Olin paimenen jälkeen toiseksi kehnoimmin rankatussa ammatissa, vakuutusasiamiehenä. Nyttemmin paimen on kuulemma poistettu luokituksesta.

Ostin kravatinkin, sellaisen tummanvihreän, jossa oli lehmiä. Myyntipäällikkö puolestaan löysäsi kerran omaa kravattiaan ja vähän lompsaakin, ja tarjosi tiimille kierroksen Amarillossa. Minä ja lehmäkravatti tilattiin myyntipäällikön suosituksesta fajitas combo. Kahden valinnaisen täytteen texmexsetti.

Voisin toistaa tässä kaikki ne perinteiset tekniikan kehittymättömyydet ja senaikaiset kärsimykset. Keski-ikäiset hymähtelisivät hyväntuulisesti ja muistelisivat lankapuhelinnumerojaan. i-Laitteiden kantajat eivät ymmärtäisi lukemaansa ja kahvihuoneissa kahvit haalenisivat käsi kädessä tunnelman kanssa.

"Sitten se yksi rouva liikutti hiirtä pitkin lattiaa, kun pöytä loppui kesken", toistelisivat markka-aikana työelämään tulleet. Ja tablettikansa äimistelisi, mikä edes on hiiri. Päätelaitteesta mikrotietokoneeseen siirtymistä ei kannata kohta enää muistella, kun samassa kerroksessa olevat ovat saaneet leikkikalukseenkin uudempia tietokoneita.

 

Kun pääsin työmatkalle Helsinkiin, ostin urheilukaupan tarjouksesta sulkapallomailan. Silloin ei ollut mitään yhden puhelimen One Phone Conceptia, silloin OPC tarkoitti One Piece Carbon -rakennetta. Nyt sellainen rakenne on sulkapallomailoissa jo niin vakiintunut, ettei sitä kannata mainostaa. Sama kuin autoissa mainostaisi vakiovarusteena olevaa radiota.

Maailma muuttuu. Yhä useampi yhteydenotto tähän meidän yritysasiakaspalvelun kerrokseen tulee sähköisesti. Merkittävä osa korvaustoiminnastamme on automatisoitu ja nettisivuillamme palvelee Alvar-niminen chatbot eli asiakaspalvelurobotti.

Turun Amarillo puolestaan on lopettanut. Viimeksi söin siellä fajitas combon joskus 2010 paikkeilla yhden lompsaansa löysänneen kaverin laskuun. Muutkaan Suomen Amarillot eivät enää tarjoa annosta fajitas combon nimellä.

 

Kaksi asiaa on sentään olemassa. Niistä toinen on ihmisen tarjoama vakuutuspalvelu. Yritysasiakaspalvelussamme on viisikymmentä yritysasiakasneuvojaihmistä, jotka hoitavat vuodessa 120 000 puhelua ja 80 000 sähköistä toimeksiantoa. Arvosanaksi saamme keskimäärin 8,9 ja ratkaisemme noin kaksi puhelua kolmesta ensimmäisellä soittokerralla.

Ja se toinen… kyllä! Lehmäkravatti. Se on kestänyt muutot ja konmaritukset. Jonain päivänä puen sen ja käyn syömässä fajitakset jonkin toisen kaupungin Amarillossa.

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIISI

Tilaa blogi

VIIMEISIMMÄT KIRJOITUKSET