Yrittäjä, näin parannat työhyvinvointia ja vähennät poissaoloja

Meille kaikille sattuu arjessa välillä käsittämättömiäkin asioita. Muistan esimerkiksi yhden tapauksen, jossa asiakkaan sormi juuttui pukemisen yhteydessä housunkaulukseen niin tiukasti, että sormi venähti, ja asiakas lähti työpaikan sijasta lääkäriin.

Kuten saatat arvata, suurin osa poissaoloista johtuu kuitenkin huomattavasti yleisemmistä vaivoista, taudeista ja tapaturmista, joita voi ja kannattaa yrittää minimoida. Auttaakseni sinua pitämään työntekijäsi terveinä, turvassa ja tyytyväisinä, listaan tässä kirjoituksessa kuusi yleisintä poissaolosyytä ja vinkkejä niistä jokaisen taltuttamiseen.

 

Flunssa

Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä se, että kansallisten poissaolotilastojen ykkösenä komeilee aivan tavallinen flunssa. Se voi aiheutua lähes kahdensadan erilaisen viruksen vuoksi, eikä siihen näin ollen tepsi rokotukset. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että flunssasta parantuminen kestää yleensä vain muutaman päivän.

Kausi-influessa onkin jo vakavampi sairaus, varsinkin kun siihen usein liittyy jälkitauteja. Toisin kuin tavallisen flunssan, kausiflunssan ennaltaehkäisemiseen on olemassa useampia keinoja. Suurin osa näistä keinoista, kuten käsienpesu, nenäliinaan aivastaminen ja influenssarokotukset kuitenkin unohtuvat helposti kiireen keskellä. Kausi-influessan aiheuttajat, A- ja B-influenssavirukset, tunnistetaan jo etukäteen ja siksi niitä vastaan osataan kehittää rokote. Paras tapa varmistaa se, että työntekijät ottavat rokotuksen, on tarjota henkilökunnalle rokotteen ottaminen omalla työpaikalla. Lisäksi flunssakauteen voi varautua varmistamalla, että antibakteerista saippuaa ja käsihuuhdetta on kaikkien saatavilla.

Käytännön flunssanestovinkkien lisäksi sairauspoissaoloihin vaikuttaa myös yrityksen kulttuuri ja kirjoittamattomat säännöt kotiin jäämisestä. Tunnollisille työntekijöille onkin hyvä muistuttaa, että kipeänä ei kannata tulla töihin, sillä sairaana työskentely pidentää taudin kestoa ja kasvattaa tartuntariskiä.

Jos työntekijäsi tuntuvat kärsivän normaalia useammin flunssasta kannattaa yrityksen toimitilat lisäksi tarkistuttaa mahdollisten sisäilmaongelmien varalta.

 

Selkä- ja polvivaivat

Vaikka ongelmat selän ja polvien kanssa vaivaavatkin huomattavasti pienempää osaa työntekijöistä kuin flunssa, johtavat ne keskimäärin pidempiin poissaolojaksoihin. Ifin poissaolotilastojen mukaan selkäkivuista johtuvat poissaolot kestävät keskimäärin 9 päivää, kun taas polven sijoiltaan meno johtaa keskimäärin 30 päivän poissaoloon.

Selän ja polvien ongelmista aiheutuvat poissaolot korostuvat etenkin ruumiillista työtä vaativilla aloilla, kuten hoitoalalla, rakennustöissä ja muuttofirmoissa. Etenkin fyysisessä työssä onkin tärkeää, että työntekijöitä muistutetaan oikeista työasennoista, ja että määrättyjä nostorajoituksia noudatetaan huolellisesti.

Toimistotyöläisiä vitsaavia selkävaivoja puolestaan voi välttää kannustamalla työntekijöitä säännölliseen liikuntaan, hyvään työergonomiaan ja työasennon vaihteluun tasaisin väliajoin. Lisäksi modernit toimistokalusteet, kuten sähköpöydät, satulatuolit ja tasapainolaudat voivat osaltaan edesauttaa ergonomisten työasentojen löytymistä, ja sitä kautta vähentää selkävaivoja.

Meillä Ifissä tätä ongelmaa ollaan ratkaisemassa upouudella vyöhykkeisiin perustuvalla Turun toimistolla, jossa kiinteät istumapaikat tullaan korvaamaan erilaisilla vyöhykkeillä, joiden väliltä työntekijät saavat vapaasti valita kuhunkin työtehtävään parhaiten sopivan työpisteen.

 

Kaatumiset, putoamiset ja pintahaavat

Yllättävän monet poissaolot johtuvat joko suoraan tai välillisesti liukastumisen, horjahtamisen tai kaatumisen aiheuttamista fyysisistä vammoista. Pelkästään meille Ifissä näistä johtuvia poissaoloja raportoidaan reilusti yli 6 000 kappaletta vuodessa.

Sääntömääräisten turvallisuusvarusteiden kuten turvakenkien, kypärien ja valjaiden lisäksi vastaavia vahinkoja voidaan estää esimerkiksi huolellisella työn suunnittelulla. Ei siis ole yhdentekevää, esimerkiksi mihin aikaan liikekiinteistö siivotaan, sillä märät lattiat ja väliaikaiset esteet käytävillä johtavat helposti kaatumisiin.

Tilastot kertovat myös sen, että vastaavanlaisia vammoja sattuu usein yrittäjälle itselleen, joka haluaa hoitaa jonkin yksinkertaiselta vaikuttavan homman nopeasti pois alta. Yleisimpiä esimerkkejä näistä ovat palohälyttimien asennuksen tai seinän maalauksen yhteydessä tapahtuvat horjahdukset ja kaatumiset huteran tuolin tai muun korokkeen päältä. Näissä tapauksissa pienestä huolimattomuusvirheestä voi aiheutua huomattavia kustannuksia koko yritykselle.

 

Vaaralliset aineet

Etenkin siivous-, ravintola- ja teollisuusaloilla moni poissaolo juontaa juurensa vaarallisten aineiden joutumisesta iholle tai silmiin.

Partureiden, kampaajien ja kosmetologien keskuudessa yliherkistyminen hiusväreille ja muille kemikaaleille tunnetaan ammattitautina, sillä niin moni alan harjoittaja on uransa aikana kärsinyt niiden aiheuttamista oireista hengityselimissä ja iholla. Vaikka kemikaaleilta kokonaan suojautuminen onkin näissä ammateissa lähes mahdotonta, kannattaa suojakäsineitä ja hengityssuojaimia käyttää aina, kun on tekemisissä väriaineiden, liimojen, lakkojen tai vastaavien aineiden kanssa.

Kemianteollisuudessa on puolestaan ensiarvoisen tärkeää, että työntekijät pukeutuvat asiaankuuluviin suojavaatteisiin, ja että vaarallisia aineita säilytetään suljetuissa tiloissa, joiden lämpötila on suositusten mukainen. Näin vältetään kaasuräjähdyksiä ja muita vaarallisia reaktioita, joita kemialliset yhdisteet voivat aiheuttaa väärin säilöttyinä.

 

Äkillinen fyysinen tai psyykkinen kuormittuminen

Esimerkiksi rakennusalalla, varastoilla ja muuttofirmoissa henkilökunnan työtehtäviin sisältyy runsaasti yksittäisiä kuormittavia liikkeitä, joissa lihakset ja jänteet voivat kipeytyä helposti. Selän venähdyksiä tapahtuu tyypillisesti esimerkiksi silloin, kun työntekijä nostaa painavaa laatikkoa hyllylle. Vastaavista tapahtumista peräisin olevat poissaolot voivat helposti venyä useamman viikon mittaisiksi.

Työhön liittyviä vakavia stressireaktioita syntyy, kun omaa tai toisen ihmisen turvallisuutta uhataan, tai kun ihminen vammautuu fyysisesti tai on ollut vaarassa vammautua. Etenkin asiakaspalvelutyössä voi joutua aseellisen ryöstön uhriksi, pahoinpidellyksi tai äärimmäisessä tilanteessa jopa panttivangiksi.

Äkillisistä stressireaktioista ihminen selviytyy yleensä nopeasti, mutta vakavammista selviytymiseen voi kulua useampi kuukausi.

Uhkarohkeaksi kenenkään ei kannata ryhtyä, liittyipä se sitten tavaroiden kurkottamiseen ylimmälle hyllylle huojuvilla tikkailla tai ryöstötilanteessa oman turvallisuuden vaarantamiseen ryöstäjää uhmaamalla.

 

Uupumus

Siinä missä suurin osa poissaoloista johtuu äkillisestä vahingosta tai sairastumisesta, työuupumus etenee hitaasti, mutta voi pahimmillaan ajaa ihmisen työkyvyttömäksi pitkäksi aikaa. Siksi onkin tärkeää, että työntekijät opetetaan tarkkailemaan omaa työkuormaansa ja jaksamistaan jatkuvasti.

Vaikka tunnollisten ja ahkerien alaisten jaksamisen arviointi voikin tuntua vaikealta, on yksi yrittäjän tärkeimmistä tehtävistä pitää huolta työntekijöidensä henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Avoin viestintä, esimiehen tuki ja harrastustoiminnan sponsorointi ovat esimerkiksi hyviä keinoja ylläpitää työntekijöiden jaksamista.

Henkinen kuormitus on asiantuntija-aloilla yleinen vaiva, mutta sitäkin yleisempi yrittäjien itsensä keskuudessa. Yrittäjien omista poissaoloista on puolestaan hankala saada luotettavaa tietoa, koska yrittäjillä on tapana tehdä töitä sairaanakin – eiväthän he halua tuottaa pettymystä asiakkailleen. Stressaavissa elämäntilanteissa uupumuksen estoon tepsii parhaiten mielekkäät vapaa-ajan harrastukset ja ajan viettäminen läheisten ihmisten kanssa.

Yleisen harhaluulon vastaisesti pitkään kertynyt uupumus ei vain laukea itsestään, vaan sen purkamiseen tarvitaan enemmän aikaa. Lisäksi heti lomalta palattuasi kannattaa alkaa tunnustelemaan omaa jaksamistaan ja loman mahdollisesti piristävää vaikutusta. Jos stressitasot palaavat loman jälkeen nopeasti takaisin vanhoihin lukemiinsa, kannattaa työtaakkaa arvioida uudelleen ja joitain tehtäviä delegoida eteenpäin.

 

Yrittäjän tukena

Henkilöstön terveenä ja tyytyväisenä pitämisen lisäksi yrittäjän tontille kuuluu satoja muita strategisia ja taktisia tehtäviä, joita ilman yrityksen arki ei yksinkertaisesti pyörisi. Auttaaksemme sinua nukkumaan yösi rauhassa, kokosimme yksiin kansiin kaikki vakuutuksiin liittyvät asiat, joita sinun tulisi ottaa huomioon yrityksesi kasvun eri vaiheissa.

Lataa opas alta ilmaiseksi!

 

Lataa Kasvavan yrityksen vakuutusopas

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIISI

Tilaa blogi

VIIMEISIMMÄT KIRJOITUKSET