Vastuuvakuutus on menestyvän tilitoimiston myyntivaltti

Vaikka Turun Tilikeskus-Yhtiöiden ammattitaitoinen henkilökunta tekee harvoin virheitä, on vastuuvakuutusten hyvä olla kunnossa – jo asiakkaiden vaatimuksesta. Siksi yhtiön jokaisessa tarjouksessa lukee, että toiminta on vastuuvakuutettu Ifissä.


Johtavassa tilitoimistossa vastuuvakuutuksilla on väliä

Turun seudun suurimman tilitoimiston Turun Tilikeskus-Yhtiöiden tärkein pääoma ovat osaavat ihmiset. Laitteiden tai muun omaisuuden vakuuttaminen on puolestaan taloushallintoalalla pienemmässä roolissa. Myös työtapaturmat ovat onneksi vähissä. Siksi tärkeintä onkin vakuuttaa toiminta.

– Asiakkaalle on oleellista, että toimintamme on vakuutettu ja vastuuvakuutettu, se tuo turvallisuutta ja takaa jatkuvuuden. Aina kun teemme tarjouksen, kerromme että toiminta on vastuuvakuutettu Ifissä, Turun Tilikeskus-Yhtiöiden omistaja-yrittäjä-toimitusjohtaja Tapio Peltomäki kertoo.

 

tilitoimiston-vastuuvakuutus.jpg

 

Toimialalle räätälöidyt vakuutukset

Jo vuosien ajan If on tehnyt yhteistyötä Suomen Taloushallintoliitto ry:n kanssa, jonka seurauksena alan vakuutukset ja suositukset ovat sellaisessa kunnossa, jota muut eivät pysty edes tarjoamaan.

– Yhteyshenkilömme onkin sanonut, että If on vakuuttanut meidän puheet. Siihen eivät muut vakuutusyhtiöt pysty.

Konsultaatiovakuutus ja oikeudenkäyntivakuutukset ovat alalla erityisen tärkeitä. Vahinkojen osalta suurin riski on taloudellinen vahinko asiakkaalle. Myös Ifistä otettu vapaa-ajan tapaturmavakuutus koetaan tärkeäksi.

– Käytämme paljon panoksia siihen, että tunnemme uusimman lainsäädännön ja pysymme kartalla siitä mitä alalla tapahtuu. Samalla huolehdimme siitä, että vahinkoja ei pääse sattumaan, Peltomäki painottaa.

 

Syvemmälle menevää osaamista

Menestyvän tilitoimiston synnyttää se, että ei vain toteuta sitä, mitä laki määrää tai asiakas pyytää. Asiakkailla kun voi olla paljonkin tarpeita, joista he eivät itsekään tiedä.

– Oleellista on osata kartoittaa asiakkaan tilanne ja määritellä oikeat ratkaisut juuri niihin tarpeisiin. Jokaisen asiakkaan bisnes pitää tuntea. Silläkin on suuri merkitys, että pystyy tarjoamaan kaikki asiakkaan tarvitsemat lisäpalvelut – liittyvät ne sitten verotukseen, yrityskauppoihin tai fuusioihin, Peltomäki korostaa.

Oman yrityksen menestys on myös tärkeää. Se mahdollistaa korkean investointitason ja jatkuvan kehittymisen, jota jo asiakkaatkin vaativat. Sitä paitsi kuinka moni yritys antaisi kirjanpitonsa tilitoimistolle, jonka oma talous on kuralla? Vastuullisuus on alalla tärkeä arvo.

– Tämä ei ole mitään kerää ja karkaa -bisnestä. Olemme Suomen seitsemänneksi suurin yritys alalla, mutta myös kasvollinen perheyritys, jolla on toistatuhatta asiakasta yksittäisistä kynsihoitajista monta sataa ihmistä työllistäviin yrityksiin, Peltomäki jatkaa.

 

Oikeat ihmiset tekemässä oikeita asioita

Turun Tilikeskuksessa työskentelevien 90 ihmisen viihtyminen konsernin neljässä eri toimistossa on elintärkeää Tapio Peltomäelle. Tyytyväisyys heijastuu työntekoon, joka näkyy asiakkaiden suuntaan asiakaspalvelussa ja työn laadussa – ja sitä kautta tuloksena viivan alla.

– Työssä viihtymiseen ei ole yhtä lääkettä. Kyse on pitkästä tiestä, jota kuljetaan pienin askelin. Oleellista on ottaa tosissaan ihmisten hyvinvointi ja kehittää järjestelmiä vastaamaan tavoitteita. Myös toimenpiteiden koordinointi ja esimiestyöskentelyn kehittäminen on tärkeässä roolissa.

Tilitoimistossa pätee usein sama kuin monella muullakin alalla: kun mitään ei kuulu, kaikki on hyvin. Turussa kiitosta kuitenkin tulee – ja henkilökunnan mielestä asiakkailta tuleva palaute on sitä parasta.

– Asiakkaamme antavat usein luvan käyttää heitä referenssinä. Saamme myös kiitosta siitä, kuinka ihmisemme paneutuvat asiakasyrityksen prosesseihin ja tilanteeseen. Myös pitkät asiakassuhteemme puhuvat omaa kieltään.

 

Luottavaisesti tulevaisuuteen

– Taloushallinnossa on paljon lakisääteistä työtä, se on siinä mielessä vakaata. Asiantuntemuksemme avulla voimme kuitenkin tarjota sen yli menevää osaamista, josta on asiakkaille lisäarvoa.

Taloushallintolakikin siirtyy kohti sähköistä maailmaa, vaikka paljon tehdään vielä perinteisin menetelmin. Kehitys kuitenkin kiihtyy, mikä asettaa haasteita järjestelmien ja koulutuksen suhteen. Pienet toimijat ovat vaarassa pudota pois.

– Vaikka yritystoiminnan aloittaminen alalla on sinänsä helppoa, koko tuo omat etunsa. Kunhan pysyy ketterästi mukana alan kehityksessä, Peltomäki naurahtaa.

 

Tutustu toiminnan vastuuvakuutuksiin

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIISI

Tilaa blogi

VIIMEISIMMÄT KIRJOITUKSET