Yrityksen vakuutukset – mikä maksaa?

Turha sitä on kieltää: moni yrittäjä ajattelee, että vakuutukset ovat kalliita, liian kalliita. Osasyynä tähän on tiedon puute, sillä kaikki vakuutusyhtiöt eivät perustele hinnoitteluaan.

Meille Ifissä luottamus on kaikki kaikessa, joten avaan tässä riskien arviointiin ja hinnoitteluun liittyviä tekijöitä. Lisäksi annan pari vinkkiä helpottamaan yritysvakuutusten vertailua.

 

Miten yritysvakuutukset hinnoitellaan?

Vakuutusten hinnoittelu lähtee poikkeuksetta liikkeelle yhdestä kysymyksestä: millä todennäköisyydellä jotain tapahtuu juuri tälle yritykselle?

Yritysvakuutusten hinnat vaihtelevat, sillä yritysten kohtaamat riskit ovat erilaisia. Keskeisiä tekijöitä hinnoittelussa ovat yrityksen harjoittama liiketoiminta eli toimiala tai toimialat, liikevaihto, henkilömäärä sekä aineellisen ja toisinaan myös aineettoman omaisuuden arvo.

Hintojen vertailussa on tärkeää muistaa myös se, että vakuutusmaksut ovat varsin pieniä suhteessa siihen, mitä esimerkiksi tulipalon aiheuttaman vahingon korjaaminen maksaa. Vaikka onkin erittäin epätodennäköistä, että kaikille asiakkaillemme sattuisi vahinko samanaikaisesti, on vakuutuksen hinnan katettava suoranaisen korvausmenon lisäksi myös vakuutusyhtiön omat ja sen tarvitseman pääoman kulut sekä veroluonteiset maksut.

Ifissä keskitymme siihen, että vakuutuksesi turvaa liiketoimintaasi sen suurimmilta riskeiltä, etkä maksa turhasta.

 

Voinko itse vaikuttaa vakuutuksen hintaan?

Antamalla mahdollisimman selkeän kuvan yrityksesi toiminnasta luot parhaat edellytykset hinnan laskemiselle. Aktiivinen riskienhallinta ja ennakoiva vahingontorjunta on hyvä istuttaa osaksi yrityksesi koko henkilöstön jokapäiväistä toimintaa. Ennaltaehkäisevä työturvallisuustyö ja toimitilojen suojaaminen murtohälyttimellä tai vuotovahdilla voi auttaa rajaamaan mahdollisia vahinkoja ja siten vaikuttaa myös vakuutuksen hintaan.

LUE MYÖS: Lämpökuvauksella voit merkittävästi pienentää sähköpaloriskiä

Valitsemasi omavastuun taso vaikuttaa myös vakuutuksen hintaan: suurempi omavastuu tarkoittaa alhaisempaa hintaa. Vakuutusten keskittäminen yhteen vakuutusyhtiöön voi myös alentaa hintoja. Lisäksi keskittäminen on järkevää jo ylläpidonkin kannalta.

 

Miksi hinta vaihtelee vakuutusyhtiöiden välillä?

Se, että vakuutusten hinta voi vaihdella eri vakuutusyhtiöiden välillä johtuu ensisijaisesti tarjouksen sisällöstä, vakuutuksen ehdoista, riskien arviointimenetelmästä ja luonnollisesti myös asiakaspalvelun tasosta. Mikäli yksi tarjous erottuu poikkeuksellisen edullisena muista, kannattaa erityisesti vakuutuksen laajuuteen ja ehtoihin kiinnittää huomiota.

Tässä vielä muutama esimerkki erilaisten vakuutusten hinnoitteluun vaikuttavista tekijöistä:

 

Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutuksen hintaan vaikuttaa ensisijaisesti yrityksesi liikevaihto – riskit kun kasvavat liikevaihdon mukana. Lisäksi otamme arviossamme huomioon toimialakohtaiset riskit, jonka takia onkin ensiarvoisen tärkeää, että muistat ottaa vastuuvakuutuksen kaikille niille toimialoille, joilla yrityksesi toimii.

LUE MYÖS: 5 yleistä harhaluuloa yrityksen vakuuttamisesta

 

Omaisuusvakuutus

Omaisuusvakuutuksen hinnoitteluun vaikuttaa yrityksesi toimiala, tarvittava vakuutusturva sekä luonnollisesti omaisuuden arvo.

Rakennusvakuutuksen hintaan puolestaan vaikuttaa käyttötarkoituksen lisäksi rakennusmateriaali eli rakennusluokka sekä rakennusvuosi.

 

Henkilövakuutukset

Henkilövakuutusten hinnoittelussa keskeinen tekijä on henkilöstön määrä ja työtapaturmavakuutuksessa yrityksen maksamien palkkojen määrä.

Työtapaturmavakuutuksen hintaan vaikuttaa myös tehtävän työn luonne, koska esimerkiksi rakennustyö on riskialttiimpaa kuin toimistotyö. Terveysvakuutuksella puolestaan katetaan myös henkilöstön terveydenhoitoa, joten henkilöstön ikä- ja sukupuolirakenne vaikuttaa hintaan.

 

Kannattaako vertailu?

Ehdottomasti. Vakuutustarjousten vertailussa on tärkeää kiinnittää huomiota myös vakuutuksen laajuuteen ja vakuutusehtoihin, ei ainoastaan hintaan. Tärkeää on myös pyytää tarjoukset yrityksesi nykyisen tarpeen mukaisesti. Tarpeen arvioinnissa auttaa riskikartoitus.

Jos tahdot yrityksellesi räätälöidyn vakuutusratkaisun, jossa maksat vain olennaisesta, ota meihin yhteyttä jo tänään!

 

Pyydä tarjous

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIISI

Tilaa blogi

VIIMEISIMMÄT KIRJOITUKSET